Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiding
- Neem twee kommen en scheid de dooiers en eiwitten.
- Klop de eiwitten stijf samen met de suiker. Laat de chocolade op een zacht vuur smelten, haal de pot van het vuur en roer er de dooiers en de lichte room van Dilea door.
- Snijd de vanillestokjes open, krab ze uit met de punt van een mes en voeg de vanille bij de chocolade.
- Schep het chocolademengsel in drie delen bij de eiwitten en roer telkens voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel over 4 schaaltjes, dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Tip voor luchtige chocolademousse
Gebruik de volgende verhoudingen voor een lichte, smeuïge mousse: 25 g chocolade en één ei per persoon.
Voedingswaarden (per portie)
- Energie: 166 kcal
- Eiwitten: 2,4 g
- Vetten: 11,9 g
- Koolhydraten: 12,4 g
- Calcium: 23 mg