Faq Archive | Dilea Zero Lactose
 • De producten van Dilea Zero Lactose® bevatten geen rauwe melk, maar worden bereid op basis van gepasteuriseerde melk. Je kan dus zorgeloos genieten van onze producten tijdens de zwangerschap.

 • Nee. Melkallergie mag u zeker niet te verwarren met lactose-intolerantie! Een melkallergie is een reactie van het immuunsysteem op melkeiwit. Lactose-intolerantie is geen reactie van het immuunsysteem, wel de fysieke onmogelijkheid om lactose te verteren op volwassen leeftijd. En omdat Dilea Zero Lactose producten geen lactose bevatten, maar wél alle andere bestanddelen van melk – dus ook eiwitten! – zijn ze absoluut NIET geschikt voor mensen met een melkallergie.

 • Een ‘lactosearm’ product bevat nog steeds lactose en kan dus symptomen veroorzaken. Lactose-intolerantie verschilt erg van persoon tot persoon. Daarom raden we u aan om geen risico te nemen en veilig te kiezen voor producten die gegarandeerd lactosevrij zijn. Bovendien smaken producten met de vermelding ‘lactosearm’ veel zoeter.

 • De graad van de lactose-intolerantie verschilt van persoon tot persoon. Meestal volstaat het om over te schakelen naar een lactose-arm dieet, en moeten melk en melkproducten niet volledig uit de voeding geschrapt worden. Maar om te voorkomen dat u meer dan 8 à 10 g lactose per dag inneemt (komt overeen met 2 dl melk) kiest u het best voor producten die gegarandeerd lactosevrij zijn. Er zit bijvoorbeeld verborgen lactose in tal van kant-en-klare gerechten, en dat hoopt zich stiekem op in uw maag.

 • Lactose betreft melksuiker en omvat gemiddeld 5 g per 100 ml melk. Aangezien deze suiker uit de lactosevrije melkdrank van Dilea werd gehaald, bevat deze minder calorieën. Volgens legale termen, is de lactosevrije melkdrank van Dilea echter geen magere melk, want dan moet het 30% minder calorieën bevatten dan gewone melk. Het enige verschilt schuilt in het feit dat de lactosevrije melkdrank van Dilea uit koemelk bestaat, maar geen lactose bevat. In een lactosevrije melkdrank vind je dus alle andere voedingsstoffen terug, die ook in gewone melk aanwezig zijn: calcium, vitamines, kalium, magnesium … blijven volledig behouden, zoals de oorspronkelijke smaak van de melk!

 • Melk is een van de meest complete voedingsproducten. Melk bevat essentiële voedingsstoffen om gezond te blijven: eiwitten, vetten, minerale zouten (calcium, fosfor), vitamines en oligo-elementen. En da’s niet alles! Omdat melk 87% water bevat, is het ook zeer geschikt uw vochtbalans op peil te houden.

  Melk en zuivelproducten verbeteren de algemene kwaliteit van uw voeding dankzij alle voedingsstoffen die ze bevatten. Ze kunnen zelfs het risico op osteoporose, obesitas, nierstenen tot en met darmkanker helpen verminderen.

 • Zuivelproducten zijn een belangrijke bron van vitamine A, B en D:

  • Vitamine A is goed voor de groei en de ogen.
  • De groep van vitamine B verbetert het immuunsysteem en de zenuwfuncties, helpt de celgroei. Vitamine B helpt het lichaam stress, depressie en hart- en vaatziekten te bestrijden. Het lichaam elimineert echter dagelijks de vitamine B via de urine. Daarom moeten we elke dag opnieuw vitamine B innemen.
  • Vitamine D bevordert de opname van calcium en fosfor, noodzakelijk voor onze botten.
 • Met lactosevrije producten geniet u van alle weldaden van melk, en ze smaken precies zoals gewone melk. U hebt dus geen reden om verschillende producten te kopen als slechts één persoon van het gezin lactose-intolerant is. Lactosevrije producten zijn perfect voor iedereen en voor alle keukenbereidingen. Er is geen verschil qua gebruik, zowel bij koude als warme gerechten.

 • Nee, want alle melk van zoogdieren bevat lactose. De hoeveelheid lactose in de melk varieert, maar elke hoeveelheid kan voldoende zijn om de symptomen van lactose-intolerantie te veroorzaken.

  ZoogdierGram lactose/100 ml
  Mens6,5
  Paard6,2
  Schaap5,8
  Kameel5,1
  Koe4,8
  Geit4,2
 • Helaas niet! De Zero Lactose producten zijn lactosevrij, maar ze bevatten wel nog alle andere voedingsstoffen van melk, waaronder galactose en glucose.

 • De producten van Dilea Zero Lactose® bevatten geen gluten noch toegevoegde fructose.

  Bepaalde producten met fruit bevatten fructose die van nature voorkomt in het fruit (lactosevrije yoghurt met frambozensmaak). Tijdens de vertering van producten met suiker wordt fructose gevormd (lactosevrije vanille ijslactosevrije chocolademelkdranklactosevrije vanille of chocolade crème).

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!