Bereiding
- Voor de tomatensaus: snipper de uien en fruit ze met een eetlepel olie in een pan. Voeg het rundergehakt toe en vervolgens de tomaten. Kruid met peper en zout en laat 20 minuten sudderen op een middelhoog vuur. Snijd de aubergines in dunne plakjes. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakjes.
- Leg de aardappelen op de bodem van een ingevette ovenschaal en giet er een beetje van de hete tomatensaus over. Bak deze 10 minuten (de precieze baktijd is afhankelijk van je oven) onder de grill tot de aardappelen goudbruin zijn.
- Bak de aubergines in een koekenpan met antiaanbaklaag. Zet de aubergines apart. Haal de ovenschaal uit de oven en verwarm tot 200°C.
- Zet een steelpannetje op een laag vuur en laat de boter Dilea Zero Lactose® bruinen. Voeg de bloem toe en klop met een garde. Voeg tijdens het roeren de melk geleidelijk aan toe, tot er een dikke saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout en voeg de nootmuskaat toe.
- Giet over de aardappels een laag tomaten-vleessaus en maak dan een laagje met aubergines. Wissel de lagen af. Giet tot slot de bechamelsaus over het geheel. Bak in de oven gedurende 45 minuten.
Tip
Voor een lichtere versie van dit gerecht kun je het rundergehakt ook vervangen door kippengehakt. Ongekruid rundergehakt bevat geen gluten. Heb je geen glutenintolerantie? Dan kun je ook kiezen voor andere gehaktbereidingen.