Bereiding
- Snijd de aardappelen in blokjes en kook ze 15 minuten in water. Schil ondertussen de butternutpompoen en snijd hem in kleine blokjes.
- Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en fruit de look. Voeg de blokjes pompoen toe, meng alles en laat drie minuten bakken op hoog vuur.
- Dek af en laat sudderen op een laag vuurtje tot de pompoen gaar is. Voeg tijdens het koken een half glas water toe.
- Snijd de courgette in kleine blokjes en stoof die in een andere pan met de rest van de olie. Voeg de gehakte basilicum toe, meng en zet apart.
- Giet de aardappelen af. Mix alle groenten. Doe de soep in een pan en zet op een laag vuurtje. Voeg de lichte room Dilea Zero Lactose® toe en breng op smaak met peper en zout.
Serveer in soepkommen, versierd met courgetteblokjes en een beetje room Dilea Zero Lactose®.
Tip
Heb je geen glutenintolerantie? Serveer de roomsoep dan met grissini omhuld met gedroogde ham.