Gratin van zoete aardappel | Dilea Zero Lactose

Gratin van zoete aardappel

Gezellig samenkomen op een regenachtige dag met een ovenschotel en de open haard… Ja, daar dient dit recept voor! Een vegetarische en originele gratin met talrijke groenten. Een gerecht waar zowel klein als groot van smult en toch gemakkelijk te verteren is.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de wortelen en snijd ze in schijfjes, snipper de sjalotten en plet de look.
  3. Schil de zoete aardappelen, snijd ze in grove stukken, gaar ze 15 minuten in kokend water en plet ze tot puree. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Kook de linzen 15 minuten in kokend water en giet af.
  4. Smelt de boter in een pan, fruit de sjalotten en de look en voeg dan de wortelen toe. Stoof enkele minuten. Doe er de uitgelekte linzen bij en laat enkele minuten garen. Breng op smaak met peper, zout en komijnpoeder.
  5. Doe de linzen in een ovenschaal en bedek ze met een laag zoeteaardappelpuree. Voeg de room toe en strooi de kaas over de schaal. Bak 15 minuten in de oven.

Tip

Gebruik een mengeling van groene, rode en belugalinzen voor een origineel en feestelijk tintje!

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!