De bereiding van de brookies
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Bereid het browniedeeg. Laat 130 g boter en 250 g chocolade samen smelten. Meng ondertussen 4 eieren met 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout. Voeg vervolgens de gesmolten chocolade met boter bij het mengsel, meng goed en voeg 150 g bloem toe.
- Giet de bereiding in een vierkante beboterde bakvorm voor brownies.
- Bereid het cookiedeeg. Meng 100 g suiker, 120 g boter, 1 ei, 1 zakje vanillesuiker en een snuifje zout tot een homogene massa. Voeg 160 g bloem toe en meng goed. Voeg de chocolade- en hazelnootstukjes toe.
- Kneed het cookiedeeg tot balletjes en duw die in het browniedeeg.
- Laat het geheel 30 minuten bakken in de oven.
- Laten afkoelen, versnijden en … smullen maar!
Tip: Je kan de stukjes die je niet opeet gemakkelijk in de diepvries bewaren. Laat ze 1 uur voor je ze wilt opeten ontdooien.
Dit recept is ontwikkeld door Simply Morane