Bereiding
- Was de aubergine en snijd hem in blokjes. Pel de look en de uien en hak ze fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in stukken. Bestrooi al deze groenten met wat grof zout en laat ze uitlekken op keukenpapier.
- Snijd de kipfilets in 5 of 6 kleinere stukken en bak ze in 8 à 10 minuten goudbruin in een pan met olie. Voeg de uitgelekte groenten toe, samen met de olijven en de geschilde en geraspte gember. Roerbak enkele minuten op een zacht vuur.
- Voeg de lichte room van Dilea Zero Lactose toe, alsook de curry. Roer goed door en laat gedurende een twintigtal minuten stoven. Warm opdienen met enkele blaadjes basilicum, samen met witte rijst.
Tip voor een perfecte kipcurry
De curry moet in het begin van de bereiding worden toegevoegd, zodat hij op een zacht vuurtje al zijn aroma’s kan vrijgeven.
Voedingswaarden (per portie)
- Energie: 362 kcal
- Eiwitten: 28 g
- Vetten: 19,9 g
- Koolhydraten: 17,8 g
- Calcium: 92 mg