Bereiding
- Breng een liter water aan de kook met het bouillonblokje.
- Voeg de erwten toe en laat 15 minuten koken. Schep de erwten uit de bouillon en doe ze in een keukenmixer (giet de bouillon niet weg).
- Voeg geleidelijk aan de verse kaas van Dilea en de bouillon toe bij de erwten. Roer goed zodat de kaas smelt en totdat je soep de gewenste dikte heeft.
- Voeg de gewassen en fijngehakte munt toe, kruid naar smaak met zout en mix alles nog even kort.
- Giet de soep in de glaasjes en kruid af met wat peper. Zet in de koelkast.
Tip voor een perfecte kleur
De erwten behouden hun mooie groene kleur als je ze vlak na het koken even in ijskoud water onderdompelt en ze pas daarna mixt.
Voedingswaarden per portie
- 120 kcal
- 7,2 g eiwitten
- 4,1 g vetten
- 13,2 g koolhydraten
- 30 mg calcium