Risotto met vergeten groenten en mascarpone | Dilea Zero Lactose

Risotto met vergeten groenten en mascarpone

Trakteer jezelf op een seizoensgebonden risotto, bedacht en gerealiseerd door foodblogger Kokerellen.

Werkwijze

  1. Schil alle groenten en snij in blokjes van 1 bij 1 centimeter. Trek eventueel bij de biet handschoenen aan. Pel de look en pers fijn met de knoflookpers.
  2. Verwarm een grote pan met hoge zijdes op laag vuur voor en voeg een scheutje olijfolie toe. Bak de groeten en de look zo’n 5 minuten aan tot ze beetgaar zijn. Rits de tijm van de takjes en voeg bij de groenten. Kruid met wat zout en peper.
  3. Zet ondertussen een pot met 1,5 liter water op het vuur en breng aan de kook. Voeg het bouillonblokje toe.
  4. Voeg de rijst bij de groenten en bak 2 minuten mee tot de rijst glazig is.
  5. Giet met een opscheplepel een beetje van de bouillon bij de rijst. Roer voortdurend tot de rijst al het vocht heeft opgenomen. Herhaal dan opnieuw met een lepel van de bouillon.
  6. Blijf dit doen tot alle bouillon op is en de rijst gaar is, ongeveer 18 – 20 minuten.
  7. Draai het vuur uit en roer de mascarpone onder de risotto. Kruid naar smaak met peper en zout. Serveer meteen.

Trakteer jezelf op een gastronomisch en seizoensgebonden gerecht, bedacht en gerealiseerd door foodblogger Kokerellen

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!