Veggie cheeseburger | Dilea Zero Lactose

Veggie cheeseburger

Probeer deze veggie cheeseburger uit, een gerecht waar groot en klein van zullen smullen. Waarom deze burger verkiezen boven een andere? Het is samengesteld uit veel groenten en licht te verteren. Smakelijk!

Bereiding van de cheeseburger

  1. Snijd de paprika’s doormidden en gril ze op hoog vuur. Laat ze afkoelen in een plastic zakje, dan kan je de schil gemakkelijker verwijderen.
  2. Spoel de quinoa en doe hem in een pan met twee keer zoveel koud water. Breng aan de kook en zet het vuur vervolgens laag. Dek af en laat 12 minuten koken. Laat afkoelen in de pan.
  3. Snipper de ui en fruit hem in 1 el olijfolie. Meng de quinoa in een mengkom met de havervlokken, de gebakken ui, de courgette en de wortel, de eieren, de kurkuma en de bieslook.
  4. Breng op smaak met peper en zout en laat 10 minuten rusten.
  5. Maak 4 bolletjes met je handen en plet ze tot een burger. Bak ze in een pan met 1 el olijfolie in 5 minuten goudbruin aan een kant. Draai de burgers om, leg er een plakje emmentaler op en bak nog eens 5 minuten.
  6. Snijd de broodjes open en leg de quinoaburger met emmentaler en een handje rucola op de ene helft. Sluit het broodje met de andere helft.

Tip

Paprika’s zijn beter verteerbaar zonder vel! Als je toch spijsverteringsproblemen ondervindt, ook al is het vel verwijderd, kan je de paprika’s vervangen door een andere gegrilde groente zoals aubergine, pompoen of courgette.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!