Werkwijze
Voor de bodem:
- Maal de speculaas fijn in een foodprocessor.
- Smelt ondertussen de boter en voeg toe aan de speculaas. Blend tot het geheel op nat zand gelijkt.
- Verdeel de speculaaskruimels over de bodem van je springvorm (ongeveer 22 cm) en druk goed aan zodat je een gelijkmatige bodem krijgt.
- Zet in de koelkast terwijl je de vulling maakt.
Voor de vulling:
- Klop de volle room van Dilea stijf.
- Doe de lactosevrije mascarpone samen met de speculaaspasta en gezeefde bloemsuiker in een kom en mix met een elektrische mixer tot een glad geheel.
- Schep er dan voorzichtig de room onder met een spatel.
- Schep de vulling voorzichtig op de bodem die je eerder maakte en plaats voor minimaal 4 uur in de koelkast.
Voor de afwerking:
- Smelt de speculaaspasta en doe in een spuitzak. Drizzle de pasta over de taart.
- Klop de volle room van Dilea op samen met de bloemsuiker en spuit mooie toefjes op de taart.
- Verkruimel wat van de speculaasjes en verdeel over de bovenkant. Steek eventueel een stukje speculaas in elk toefje slagroom.
Dit recept is ontwikkeld door onze Belgische foodblogger Kokerellen