Bereidingstijd: 60 minuten
Bereiding
- Bereid eerst de tzatziki: schil de halve komkommer, snijd hem in de lengte doormidden en verwijder de zaden.
- Snijd de komkommer in blokjes en doe in een slakom. Pel het teentje look, hak het fijn en doe het bij de komkommer in de slakom. Voeg ook de twee potjes yoghurt toe en meng goed.
- Doe daarna het bieslook en de dille in de kom. Breng op smaak met peper en zout en zet koel in de koelkast.
- Controleer of de zalm graatvrij is, spoel de vis en dep droog met keukenpapier. Snijd de zalm in blokjes.
- Was de tomaten, en snijd ze eveneens in blokjes.
- Doe de zalmblokjes eerst in de glaasjes, daarna de tomatenblokjes en tot slot de tzatziki.
- Laat koelen in de koelkast en dien daarna op.
Komkommer-tip
Bedek de komkommer met zout en laat 20 minuten rusten. Spoel de komkommer nadien goed met water. Tzatziki is ook heerlijk bij gebakken aardappeltjes, gepofte aardappels of stokbrood.
Voedingswaarden per portie
- 176 kcal
- 15,2 g eiwitten
- 10,4 g vetten
- 5,3 g koolhydraten
- 81 mg calcium