Tiramisu zonder lactose | Dilea Zero Lactose

Tiramisu zonder lactose

Een heerlijk klassiek en eenvoudig recept van tiramisu, nu ook mogelijk bij een lactose-intolerantie dankzij producten van Dilea Zero Lactose®! Proberen snel uit, en smakelijk!

Bereiding

  1. Neem twee kommen en scheid de dooiers en de eiwitten. Klop eerst de dooiers met de suiker tot het bekomen van een bleker mengsel. Voeg de volle room en de verse kaas van Dilea Zero Lactose® toe, roer goed tot een glad mengsel en houd het koel in de koelkast.
  2. Klop de eiwitten stijf met een snuifje zout. Meng de eiwitten voorzichtig door het kaasmengsel dat uit de koelkast komt. Doop de speculaas in de koffie met amaretto. Prak de gedrenkte koekjes met een vork.
  3. Vul 4 glaasjes met telkens een laagje speculaas en een laagje kaasmengsel en bestrooi met cacaopoeder. Zet minstens 2 uur in de koelkast.

Tip voor een snelle lichtere versie van tiramisu

Probeer deze tiramisu ook met seizoensfruit (bijvoorbeeld rode vruchten, abrikozen, vijgen enz.), zo geef je het recept een originele en gezonde toets.

Voedingswaarden per (portie)

  • Energie: 452 kcal
  • Eiwitten: 10,5 g
  • Vetten: 22,9 g
  • Koolhydraten: 50,8 g
  • Calcium: 80 mg

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!