Bereiding
- Rooster de pistachenoten een paar minuten in de oven op 150°C en laat ze afkoelen. Mix vervolgens de 30 g pistachenoten en de gezeefde poedersuiker tot een gladde pasta.
- Meng de koekjes met 50 g zachte boter Dilea Zero Lactose®. Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel het botermengsel met de achterkant van een lepel over de bodem van de vorm. Zet in de koelkast.
- Klop de eieren, de poedersuiker, de verse kaas Dilea Zero Lactose®, de pistachepasta en de maïzena tot een glad beslag.
- Giet de helft van dit beslag in de taartvorm, verdeel er de kersen over en giet er dan de rest van het beslag op. Bak op 200°C gedurende 50 minuten. Laat afkoelen en zet de taart ten minste vier uur in de koelkast voor het opdienen. Koud serveren, versierd met gehakte pistachenoten.
Tip
Verdraag je geen gluten? Neem dan glutenvrije koekjes (te koop in de supermarkt).