Appelcrumble met rood fruit | Dilea Zero Lactose

Appelcrumble met rood fruit

Bereiding Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in blokjes. Karamelliseer ze in een pan met 70 g boter Dilea Zero Lactose® en 5 g sucralose. Beboter een grote ovenschaal. Giet de appelblokjes erin en doe er de bramen en de frambozen bij. Meng het fruit […]

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in blokjes. Karamelliseer ze in een pan met 70 g boter Dilea Zero Lactose® en 5 g sucralose.
  2. Beboter een grote ovenschaal. Giet de appelblokjes erin en doe er de bramen en de frambozen bij. Meng het fruit door elkaar.
  3. Meng in een kom de havermoutvlokken, de bloem (of de glutenvrije gierstmeel of maïsmeel), 30 g boter Dilea Zero Lactose® en 5 g sucralose tot een kruimelig mengsel. Bedek het fruit met dit mengsel en bak gedurende 35 minuten tot een goudbruine kleur.

Tip

Voor een glutenvrije crumble gebruik je glutenvrije havervlokken en gierstmeel of maïsmeel. Serveer de crumble warm met een bolletje vanille-ijs Dilea Zero Lactose®.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!