Emmental-komijngebakjes | Dilea Zero Lactose

Emmental-komijngebakjes

Gezoute gebakjes met emmental en komijn, lichtgekruide aperitief, gezellig en licht. Een leuke gelegenheid om weer bij elkaar te komen, vrienden en familie.

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C (stand 6).
  2. Klop de olie en de eieren in een grote kom. Zeef de bloem en voeg deze samen met het bakpoeder geleidelijk aan bij het mengsel terwijl je regelmatig blijft kloppen.
  3. Wanneer het deeg glad en homogeen is, voeg je er de Dilea Zero Lactose lichte room aan toe en meng je opnieuw tot een glad beslag. Voeg de geraspte kaas van Dilea, het komijnzaad en de tijm toe aan dit beslag en kruid naar smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over geribde silicone bakvormen en bak het 30 minuten in de oven.

Tip voor perfecte emmental-komijngebakjes

Voor 100% geslaagde gebakjes raden chef-koks aan om het deeg minstens twaalf uur te laten rusten voordat je de smaakmakers toevoegt en het recept verder afwerkt.

Voedingswaarden per portie

  • 235 kcal
  • 10,4 g eiwitten
  • 14,2 g vetten
  • 16,4 g koolhydraten
  • 164 mg calcium

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!