bereidingstijd: 15 min. + 20 min in de oven
Bereiding van de groenten kaaschotel
- Verwarm de oven voor op 180°.
- Maak de bloemkool en de broccoli schoon en snij in roosjes. Kook ze half gaar in licht gezouten water: de bloemkool +/- 8 min, de broccoli +/- 6 min. Dat kan samen in een kookpot. Giet de groenten af en laat ze even uitlekken in een vergiet.
- Schil de knolderselder en breng deze aan de kook in de melk en laat gedurende zo’n 10min zachtjes pruttelen tot de knolselder helemaal zacht is. Mix de knolselder met de melk tot een gladde saus en breng even terug aan de kook. Roer er de smeltkaas onder en kruid naar smaak met peper, zout en nootmuskaat.Als de saus iets te dik is, kun je nog een beetje melk of kookvocht van de groenten toevoegen.
- Neem een ovenschotel en leg er de broccoli en de bloemkoolroosjes in. Spoel de kerstomaatjes onder stromend water en snij ze in twee. Verdeel de tomaatjes over de groenten.
- Giet de saus over de groenten en leg er een dun laagje geraspte kaas op. Zet in de oven op 180° gedurende zo’n 20 min tot er een mooi goudbruin korstje op de schotel staat.
- Lekker met wat pasta of rijst en eventueel een stukje vis of vlees.