Crema di limoncello | homemade en lactosevrije

Crema di limoncello

Een originele en frisse toets geven aan het feestmaal? Probeer eens deze homemade limoncello zonder lactose! Dit recept is heerlijk licht voor alle tafelgenoten. We wensen jullie gezellige en warme feestdagen toe!

Bereidingstijd: 20 min. + 4 uur in de ijskast 

Bereiding van de limoncello

  1. Spoel de citroenen onder stromend water en schil ze. Doe dit met een fijnschiller en zorg ervoor dat je zo weinig mogelijk wit van de citroen meeschilt want anders gaat je limoncello bitter smaken. Doe de schillen in een pot die je kunt afsluiten en giet de alcohol erover. Zet de pot weg op een donkere plaats, minstens 48u maar dat mag ook één of twee weken zijn. Hoe langer je de schillen laat trekken, des te sterker wordt de smaak. Denk eraan af en toe eens te schudden. 

Na “de rust”:

  1. Doe de melk en de room in een pan en breng aan de kook. Snij het vanillestokje in 2, schraap er het merg uit en doe het merg en het vanillestokje bij de melk. Als de melk warm wordt, doe je er beetje bij beetje de suiker bij. Roer goed zodat de suiker helemaal oplost. Als de melk kookt, haal je ze van het vuur en laat je ze volledig afkoelen. Verwijder de citroenschillen uit de alcohol en voeg het roommengsel bij de alcohol. Zet de crema di limoncello in de ijskast en laat nog enkele dagen staan voor gebruik. 

Je kunt ook porties in de diepvries doen om langer te bewaren. De room zal dan nog wat dikker worden en dat smaakt nog lekkerder! 

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!