Avocado no bake cheesecake 100% lactosevrij

Avocado no bake cheesecake

De avocado cheesecake: een zoet, gastronomisch en romig dessert… Maar bovenal een vleugje originaliteit en frisheid onder de traditionele feestgerechten! Zonder te bakken en 100% lactosevrij, de ideale verwennerij voor alle gasten aan tafel.

Bereidingstijd: 20 min. + 4 uur in de ijskast 

Bereiding van de cheesecake

  1. Maak eerst de bodem. Bekleed de bodem van een springvorm met bakpapier. Rooster de havermout in een beetje olijfolie tot hij wat krokant is. Smelt de boter. Doe de havermout, de dadels en de noten samen in een blender en mix fijn. Voeg de gesmolten roomboter en een snuifje zout toe en mix nog eens kort door. 
  2. Verdeel het havermoutdeeg over de bodem van de springvorm en duw goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de bodem in de ijskast om hard te worden. Leg het blaadje gelatine in koud water.
  3. Snij de avocado’s door midden, haal de pit eruit en doe het vruchtvlees in de (uitgespoelde) blender. Voeg de zeste van 2 limoenen, de verse kaas, een paar blaadjes munt en een snuifje zout toe. Pers de limoenen uit en breng het aan de kook. Neem het limoensap van het vuur en roer er het uitgeknepen gelatine blaadje onder. Als het limoensap een beetje is afgekoeld doe je het bij de avocado. Mix alles samen tot een gladde groene puree. Klop de room stijf en spatel het voorzichtig onder het avocado mengsel. 
  4. Verdeel het avocado mengsel over de taart, leg er plastiekfolie over en laat enkele uren (minimum 4u) opstijven in de koelkast. Snij de taart voorzichtig los van de springvorm en zet het op een bord. Rasp er de zeste van de laatste limoen over en verdeel er enkele versnipperde muntblaadjes over. 

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!