Cheesecake met ricotta | Dilea Zero Lactose

Cheesecake met ricotta

Deze 100% lactosevrije cheesecake met een korst van speculaas smaakt gewoonweg hemels. Werk ‘m af met wat rood fruit. Het resultaat is een streling voor de tong én het oog! Het ideale dessert om van te genieten met familie of vrienden.

Hoeveelheid: 8 taartpunten

Voorbereiding: 25 minuten

Bereiding: 50 minuten

Wachttijd alvorens op te dienen: minstens 4 uur

Recept

  1. Mix de speculaaskoekjes tot poeder. Werk er de boter onder en meng grondig tot een homogene structuur.
  2. Bekleed de bodem van een springvorm (diameter 18 cm) met het mengsel. Bak 15 minuten in een op 150°C voorverwarmde oven.
  3. Klop de ricotta op met de eieren en werk er de maïzena, de poedersuiker en het vanillearoma of de geraspte citroenschil onder.
  4. Stort de bereiding op de speculaaskorst. Bak 50 minuten in de oven op 150°C.
  5. Laat minstens 4 uur afkoelen alvorens de taart uit de vorm te halen.

Tip

Versier met rood fruit.

Normaal gezien bevat speculaas geen melk, maar check voor alle zekerheid de ingrediëntenlijst op de verpakking.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!