Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Spreid een vel bladerdeeg met het bakpapier uit op een bakplaat. Bestrooi met 2/3 van de geraspte kaas. Zorg dat alles bedekt is tot op 1 cm van de rand. Kruid met peper en zout en komijn.
- Bestrijk de rand van het deeg met water.
- Rol het tweede vel bladerdeeg uit bovenop het eerste. Druk lichtjes aan, begin in het midden en ga zo naar de rand. Druk de randen goed aan.
- Zet een glas in het midden van het deeg en snijd de taart in 16 gelijke ‘zonnestralen’, begin telkens tegen het glas. Verwijder het glas en draai elke streng twee of drie keer om.
- Bestrooi de taart met de rest van de geraspte kaas en het venkelzaad. Bak 40 minuten in de oven en dien lauw op.
Tips
Je kan met dit gluten- en lactosevrije recept naar hartenlust variëren: gebruik gerookte zalm, lactosevrije verse kaas en bieslook, versier met wit of zwart sesamzaad, doe er rozemarijn, oregano en tijm bij, basilicum met stukjes groene en zwarte olijven enz.