Aantal porties: 15 – 20
Kooktijd: 5 minuten
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Moeilijkheidsgraad: **
Het recept
- Verhit de boter en voeg er de nootmuskaat en wat zout en peper aan toe. Wanneer de boter bijna gesmolten is, werk je er de bloem onder. Laat de roux enkele minuten bakken onder voortdurend roeren.
- Giet er beetje bij beetje de melk bij onder voortdurend roeren. Je moet een heel dikke bechamelsaus bekomen.
- Neem de kom van het vuur en voeg de eierdooiers toe aan het mengsel. Werk er ook de Gran Formaggio van Dilea onder.
- Stort de bereiding in een met vershoudfolie beklede schotel. Laat afkoelen.
- Rol balletjes van de bereiding en haal die achtereenvolgens door bloem, eiwit en paneermeel.
- Verhit een frituurpan of verhit frituurolie in een diepe pan tot circa 180°C.
- Bak de kroketjes goudbruin.
- Leg ze op keukenpapier. Dien heet op met een kwartje citroen.
Tip
Bevochtig je handen een beetje bij het rollen van de kroketjes.