Mini pavlova met slagroom

Mini pavlova met slagroom… Ontdek ons recept met de lactosevrije volle room van Dilea. Een subliem dessert, heerlijk en licht!

Bereiding

  1. Haal de eieren een nacht op voorhand uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 110 °C (hete lucht).
  2. Meng 85 g bloemsuiker met 85 g fjjne suiker. Klop de eiwitten stijf in een mengkom met een snuifje zout en enkele druppels citroensap.
  3. Voeg het suikermengsel beetje bij beetje toe als de eiwitten schuimig worden. Doe dit op middelmatige snelheid, over een tiental minuten.
  4. Doe het opgeklopte eiwit in een spuitzak. Spuit 8 bolletjes op een bakplaat met bakpapier. Bak 80 minuten in de oven. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
  5. Klop de slagroom op met een garde. Voeg 15 g bloemsuiker toe als de slagroom bijna klaar is.
  6. Doe de slagroom in een spuitzak. Schik de afgekoelde meringue op een bord, spuit er toefjes slagroom over en werk af met vers fruit en dunne zestes van citroen.

Tip

Geef je pavlova een subtiele extra toets door een frisse smaak aan de slagroom toe te voegen.

Laat een builtje citrus-, jasmijn- of bergamotthee 30 minuten trekken in de volle room. Je kan de meringue ook kopen in de winkel als je weinig tijd hebt.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!