Bereiding
- Je kan het pizzadeeg bereiden met behulp van een keukenrobot, maar je kan het gerust ook met de hand mengen en kneden.
- Doe de bloem in de mengkom van de keukenrobot.
- Laat de gist oplossen in het lauwe water.
- Zet de keukenrobot aan en voeg beetje bij beetje het lauwe water met de gist toe.
- Laat de keukenrobot een 2-tal minuutjes draaien en voeg het zout toe.
- Kneed het deeg 5 à 7 minuten.
Het deeg moet beetje bij beetje een bol gaan vormen. Het mag na 5 à 7 minuten kneden haast niet meer aan de kom van de keukenrobot blijven kleven. Voeg wat extra bloem toe als het deeg te kleverig blijft. - Laat het deeg 1,5 tot 2 uur rijzen in een kom onder een vochtige doek.
- Bebloem je werkblad en verdeel de bol deeg in 2 stukken (voor 2 grote pizza’s) of in 4 stukken (voor 4 middelgrote pizza’s).
- Rol de deegballetjes uit met een deegrol en leg ze op een plaat met bakpapier.
- Bedek de pizza’s met een doek en laat ze nog 30 minuten rijzen.
- Verwarm de oven voor op 240°C.
- Beleg de pizza’s met de pesto, de courgetteschijfjes en de oregano. (Besprenkel de pizza’s met een vleugje olijfolie voor een mooi goudgeel korstje).
- Plaats de eerste pizza op een rooster en laat 6 à 7 minuten onderin de oven garen. (Beleg ondertussen de tweede pizza.)
- Plaats het pizzarooster met de eerste pizza na 7 minuten 1 à 2 niveaus hoger in de oven en laat 5 à 6 minuten grillen. Plaats meteen ook de tweede pizza onderin de oven en laat 6 à 7 minuten garen, waarna je ook deze pizza 5 à 6 minuten op een hoger niveau kan grillen.
- Zodra je de pizza’s uit de oven hebt gehaald, beleg je ze met de lactosevrije mozzarella van Dilea®, de kerstomaatjes, de verse basilicum en wat extra oregano.
Recept opgesteld in samenwerking met Simply Morane