Bereidingstijd: 20 minuten
Bereiding van de salade
- Voor de tzatziki rasp je 2/3de van een komkommer grof. Strooi er flink wat zout over, roer goed en zet 30 minuten in de ijskast.
- Maak dan eerst de balletjes. Snijd de sjalot fijn en meng deze met het gehakt, het ei, het paneermeel, de peper en het zout. Doe er ook nog een handvol fijngesneden verse kruiden bij. Maak gehaktballetjes, best niet te groot, en bak ze goudbruin in de pan met boter.
- Haal de komkommer uit de ijskast, doe de komkommer in een vergiet en duw al het vocht eruit. Meng de geraspte komkommer met de yoghurt, 1 koffielepel azijn, het geraspte teentje look en 3 eetlepels olijfolie. Kruid naar smaak met peper en zout. Let wel op: er zit al flink wat zout op de komkommer en feta is ook zout.
- Maak nu de salade klaar. Was de sla, snijd de paprika in fijne reepjes, de rode ui en de rest van de komkommer in dunne ringen. De tomaten verdeel je in kwartjes.
- Leg de salade op het bord, verdeel er de groenten over, leg er enkele balletjes op en strooi er dan royaal de verbrokkelde feta over. Overgiet met een beetje olijfolie, kruid met peper en oregano. Dien de salade op met de verse tzatziki.