Salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurt dressing

Lauwe salade van gegrilde groenten, mozzarella en yoghurt dressing

Deze lauwe salade is ideaal voor de zomer. Lekker gegrilde groentjes met smeuïge, lactosevrije mozzarella en een yoghurt dressing om het af te maken. Smakelijk!

Bereidingstijd: 30 minuten

Bereiding van de lauwe salade

  1. Was de groenten en snijd de courgette en de aubergine in schijfjes van max 1/2de cm dik. Leg de groentenschijfjes op een snijplank en borstel ze in met olijfolie en kruid af met peper en grof zout.
  2. Gril de groentenschijfjes kort op hoog vuur in een grilpan gedurende +/- 2 minuten.Draai ze in de helft van de baktijd om maar vergeet niet eerst de tweede kant in te vetten en te kruiden. Je kunt de groenten ook grillen in de oven op 200° gedurende +/- 10 minuten.
  3. Halveer de paprika’s, haal de zaadlijsten eruit en leg ze met de bolle kant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet de paprika!s zo!n 10 minuten onder de gril zodat het vel verbrandt (echt zwart). Als de paprika!s ongeveer overal goed verbrand zijn, haal je ze uit de oven en laat je ze even afkoelen. Daarna kun je gemakkelijk de verbrande pel verwijderen en de paprika!s in stukken snijden.
  4. Tot slot snijd je de rode ui in ringen, leg je ze in een ovenschotel en overgiet je ze met olijfolie. Laat ze +/- 10 minuten bakken in de oven (180°) tot ze beginnen te kleuren. Leg de laatste 5 minuten de gehalveerde tomaatjes bij de uien. Roer de groenten regelmatig om.
  5. Voor de yoghurt dressing meng je de yoghurt met 2 el olijfolie, de versnipperde verse kruiden, de geraspte look en peper en zout. Als de saus nog wat te vast is kan je eventueel nog een klein beetje water toevoegen.
  6. Meng alle gegrilde groenten onder elkaar samen met de rucola en kruid naar smaak met peper, zout en oregano.
  7. Als je de salade onmiddellijk wil opeten kun je de groenten lauw houden in de oven op 50° of de volgende dag nog even kort opwarmen in de microgolfoven.
  8. Verdeel de groenten over 4 diepe borden en leg er in het midden een bol mozzarella op. Giet een beetje olijfolie over de mozzarella en kruid de kaas ook nog met een beetje peper, zout en oregano. Werk de lauwe salade af met wat yoghurt dressing en verse, grof versneden koriander.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!