Zomerse panna cotta met frambozencoulis

Zomerse panna cotta met frambozencoulis

Panna cotta is het perfecte zomerdessert met de fruitige toets van frambozencoulis. Dit dessert is van Italiaanse oorsprong en geschikt voor elke gelegenheid en nog eenvoudig klaar te maken ook!

Bereidingstijd: 20 minuten

Opstijven: enkele uren

Bereiding van de Panna Cotta

  1. Week de gelatineblaadjes in koud water. Doe de room samen met 60g suiker in een kookpan. Snij de vanillestok in 2 en schraap met de punt van je mes de vanille uit het stokje. Doe de vanille en het uitgeschraapte stokje bij de room en de suiker en breng alles samen aan de kook. Roer regelmatig door de room. Wanneer de room kookt haal je de kookpan van het vuur, vis je de vanillestok eruit en voeg je de uitgeknepen gelatineblaadjes al roerend toe. (Je kunt het vanillestokje laten drogen en het in je suikerpot steken zodat de suiker het vanille aroma opneemt). Giet het roommengsel nu in vormpjes en laat ze enkele uren opstijven in de ijskast.
  2. Voor de coulis breng je de 125g frambozen samen met 100ml water en 40g suiker aan de kook. Laat de frambozen goed plat koken. Giet de saus door een fijne zeef om alle pitjes te reduceren. Laat de saus afkoelen voor je ze opdient.
  3. Je kunt de panna cotta opdienen in de vormpjes of je kunt ze eruit ‘halen’ door de vormpjes juist voor het opdienen enkele seconde in kokend water te zetten zodat ze loskomen uit de vormpjes en je ze op een bordje kunt plaatsen.
  4. Geef er wat frambozencoulis en vers rood fruit bij en werk alles af met een blaadje verse munt.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!