Waterzooi van vis

Een authentiek Vlaams recept voor waterzooi met vis, een heerlijk recept afkomstig uit Gent en… goed voor iedereen die lactose niet gemakkelijk verteerd!

Bereidingstijd: 45 minuten.

Bereiding

  1. Was en snijd de soepgroenten in julienne (= in staafjes van 7 à 8 cm). Stoof deze groenten in de olijfolie op een zacht vuur in een grote pan. Dek het af en laat gedurende een tiental minuten garen. Bestrooi de groenten met de bloem en roer goed gedurende 30 seconden. Voeg vervolgens de melkdrank van Dilea toe.
  2. Doe er daarna de visfond en het water bij, samen met het blokje visbouillon en het kruidentuiltje. Breng het geheel aan de kook en dek af. Laat de basis van de waterzooi 10 minuten sudderen op een zacht vuur.
  3. Verwijder het kruidentuiltje. Snijd de vis in kleine stukken. Voeg de vis toe aan de waterzooi en breng opnieuw aan de kook, zet het vuur daarna lager en laat nog 5 minuten sudderen op een heel zacht vuur totdat de vis gaar is. Voeg de volle room van Dilea, de grijze garnalen en de gehakte peterselie toe. Dien heet op met bijvoorbeeld gekookte aardappelen of rijst.

Tip voor de garnituur

Serveer dit gerecht met seizoensgroenten zoals asperges, erwten, rapen…

Voedingswaarden (per portie)

  • Energie: 441 kcal
  • Eiwitten: 30,6 g
  • Vetten: 33,3 g
  • Koolhydraten: 4,8 g
  • Calcium: 94 mg

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!