Aantal porties: 15
Kooktijd: 5 + 25 minuten
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Moeilijkheidsgraad: **
Recept
- Doe het water, de boter en het zout in een kom en breng aan de kook.
- Neem de kom van het vuur, houd er een zeef boven en doe er de bloem bij. Meng tot de bloem er volledig is onder gewerkt. Het deeg moet makkelijk loskomen van de kom.
- Voeg er één na één de eieren aan toe.
- Bedek een bakplaat met bakpapier en spuit er met een spuitmond balletjes van het soezendeeg op. Bestrooi met amandelschilfers.
- Bak gedurende circa 25 minuten in een op 180 C voorverwarmde oven – de exacte baktijd hangt af van de grootte van de soesjes.
- Bereid de vulling door alle ingrediënten te mengen.
- Laat de soesjes afkoelen op een rooster.
- Snijd de soesjes in tweeën met behulp van een kartelmes. Vul ze met de kaasbereiding.