Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de appels, haal het klokhuis eruit en snijd ze in kleine blokjes. Doe de appelblokjes in een kom en besprenkel ze met citroensap zodat ze hun kleur behouden.
- Verwarm de boter Dilea Zero Lactose® in een grote koekenpan met 50 g suiker en bak de appelblokjes tot ze goed gekaramelliseerd zijn.
- Rol het bladerdeeg uit. Strooi er 10 g suiker over en snijd het in 12 dunne reepjes. Geef de bladerdeegreepjes een schroefvorm door beide uiteinden een paar keer in tegenovergestelde richting te draaien. Bak 5 tot 10 minuten.
- Verdeel de appels over 12 aperitiefglaasjes. Klop net voor het opdienen de volle room Dilea Zero Lactose® op met het vanille-extract. Garneer de appels met een flinke lepel slagroom en versier met een bladerdeegstokje.
Tip
In de supermarkt kun je bladerdeeg zonder gluten en zonder lactose kopen.