Geroosterde pompoensoep met gezouten granola | Dilea Zero Lactose

Geroosterde pompoensoep met gezouten granola

Haal het lekkerste uit de herfst met deze heerlijke en hartverwarmende geroosterde pompoensoep! Voeg knapperige gezouten granola toe én een vleugje room van Dilea. Zo kunnen ook mensen met lactose-intolerantie zorgeloos van deze soep genieten.

Recept

  1. Leg de stukjes pompoen op een met bakpapier bedekte ovenplaat. Voeg look, ui en tijm toe. Overgiet met olijfolie. Kruid met peper en zout.
  2. Rooster de pompoen 35 min in een op 200 °C voorverwarmde oven.
  3. Meng in een grote kom de ingrediënten voor de granola. Verdeel het mengsel over een met bakpapier bedekte bakplaat. Bak 15 minuten in de oven. Laat afkoelen.
  4. Doe de stukjes pompoen, de ui en de look (zonder schil) in een kookpot. Bewaar enkele stukjes pompoen voor de afwerking.
  5. Voeg de warme groentebouillon toe en mix tot een gladde, fluwelige soep. Voeg de culinaire room van Dilea toe. Als de soep te dik is, voeg dan wat bouillon of water toe. Proef en kruid indien nodig bij.
  6. Serveer warm en werk af met de stukjes pompoen, de gezouten granola en een royale lepel culinaire room van Dilea. Bestrooi tot slot met de verse kruiden.

Tip

Bewaar de rest van de granola in een goed afgesloten verpakking en hij blijft ongeveer twee weken krokant. Gebruik hem als finishing touch bij je salades, yoghurt, verse kaas, enz.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!