Rum-appeltjes met yoghurt en crumble | Dilea Zero Lactose

Rum-appeltjes met yoghurt en crumble

Bereiding Verwarm de oven voor op 200°C. Snijd de koude boter in blokjes, voeg er de bloem, havermout, rietsuiker en amandelschilfers aan toe. Wrijf de ingrediënten tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Verdeel de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven tot de crumble goudkleurig ziet. Laat volledig […]

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de koude boter in blokjes, voeg er de bloem, havermout, rietsuiker en amandelschilfers aan toe.
  3. Wrijf de ingrediënten tussen je vingers tot een kruimelig deeg. Verdeel de crumble op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 10 minuten in de oven tot de crumble goudkleurig ziet. Laat volledig afkoelen en verkruimel met je vingers tot grove kruimels.
  4. Laat de rozijnen eventjes weken in de rum. Schil de appelen, verwijder het klokhuis en snijd in blokjes van 1 cm. Smelt het klontje boter in een antikleefpan en bak de appeltjes samen met de suiker goudbruin. Doe er de rum met de rozijnen bij en laat 1 minuut meebakken tot de alcohol verdampt is.
  5. Lepel de appeltjes in de glazen, doe er de yoghurt over en werk af met wat crumble. Serveer meteen.

Tip crumble maken

Meng wat muesli door de basiscrumble voor een extra krokante bite. Je kan de crumble ook in 1 grote vuurvaste kom bakken. Reken in dat geval op een baktijd van 25 à 30 minuten.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!