Bereidingstijd: 90 minuten.
Bereiding
- Pel de sjalot en doe hem in een keukenmixer. Hak de sjalot in 15 tot 20 seconden fijn. Stoof deze fijngehakte sjalot met 15 g gesmolten boter. Voeg de witte wijn toe en laat even inkoken.
- Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). Snijd ondertussen de visfilets in kleine stukjes. Voeg de eieren toe, het tomatenconcentraat, de lichte room van Dilea, de sjalot en de cayennepeper. Kruid dit naar smaak met peper en zout en mix het geheel gedurende 30 seconden.
- Smeer een cakevorm in met de resterende boter. Vul deze bakvorm met de bereiding, maak het oppervlak glad en plaats de bakvorm in een grotere pan met warm water.
- Zet alles 1 uur in de voorverwarmde oven. Laat nadien de terrine van vis afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen. Plaats het in de koelkast.
Tip voor een goedkopere terrine van vis
Gebruik kleine visjes, vis uit blik of visrestjes voor een goedkopere variant van dit feestelijke recept.
Voedingswaarden (per portie)
- Energie: 209 kcal
- Eiwitten: 20,3 g
- Vetten: 7,9 g
- Koolhydraten: 2,2 g
- Calcium: 47 mg