Bereidingstijd: 60 minuten..
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C (stand 6). Meng voor de crumble in een slakom de bloem met 50 g suiker en 50 g boter van Dilea (in kleine stukken). Meng met de handen tot een kruimelig geheel. Zet weg.
- Klop de yoghurt met de rest van de suiker, de eieren en de schil en het sap van de citroen. Giet het mengsel in beboterde ovenschaaltjes (15 g). Bestrooi met pijnboompitten en bedek met de crumble. Zet 30 minuten in de oven. Laat afkoelen. Dek af met vershoudfolie en zet in de koelkast.
Tip voor een gezond yoghurtcrumble
Laat je verleiden door deze lichte en originele crumble! Het recept is ook uitstekend geschikt voor rode vruchten, perziken, nectarines, pruimen en natuurlijk ook appelen en/of peren.
Voedingswaarden (per portie)
- Energie: 339 kcal
- Eiwitten: 7,6 g
- Vetten: 17,6 g
- Koolhydraten: 38,4 g
- Calcium: 72 mg