Skrei en risotto met broccolicrème | Dilea Zero Lactose

Skrei en risotto met broccolicrème

Een heerlijk gerecht waarbij de bouillon langzaamaan door de rijst wordt opgenomen. En je werkt het af met een heerlijk geurige broccolicrème. Een lactosevrij recept vol authentieke Italiaanse aroma’s!

Aantal porties: 4

Voorbereidingstijd: 20 minuten

Kooktijd: 25 minuten

Recept

  1. Stoof de uitjes enkele minuten in de boter, op een middelhoog vuur. Doe de rijst erbij en roerbak tot hij glazig wordt. Blus met de witte wijn.  
  2. Doe er beetje bij beetje de bouillon bij. Roer en laat pruttelen op een middelhoog vuur, tot de vloeistof is opgenomen. Herhaal tot de rijst gaar is.
  3. Mix de broccoli met de room en de parmezaan. Kruid met peper en zout.
    Houd enkele roosjes apart voor de afwerking.
  4. Bak de skrei in een ruime hoeveelheid boter. Kruid met peper en zout.
  5. Doe de broccolicrème bij de rijst. Dien onmiddellijk op.

Tip

Om de groene kleur van de broccoli te behouden, dompel je hem meteen na het stomen onder in ijskoud water.

#Dilea

Laat je fantasie de vrije loop!