Melk heeft meer in haar mars dan een rijkdom aan nutriënten alleen. Een authentieke smaak, een ongeëvenaarde keuze aan yoghurts en kazen, eenvoudig gemaakt met melk.

Continuez votre lecture pour découvrir tous les bienfaits du lait. Vous souffrez d’une intolérance ou d’une allergie au lactose ? Ne vous en faites pas : vous pouvez quand même profiter du goût et des nutriments du lait. Cette infographie vous expliquera comment.

Lees hieronder meer over al het goede van melk. Heb jij of een naaste last van lactose? Blijf zorgeloos genieten van deze schat aan smaak en nutriënten. Deze infografiek helpt je op weg.

Melknutriënten spelen een belangrijke rol in ons lichaam

Melk is een natuurlijke bron van calcium, hoogwaardig eiwit, vitamine B12, vitamine B2, fosfor en kalium. Het belang van calcium voor de botten en tanden en eiwit voor spieropbouw zijn best gekend. Melknutriënten spelen ook een rol in tal van andere lichaamsfuncties, waaronder zenuw- en spierwerking, bloeddruk en groei, om er maar een paar te noemen.

Een oprecht verstandige keuze dus.

250 tot 500ml melk of zuivelequivalent per dag[1]

Zo luidt de aanbeveling van de Hoge Gezondheidsraad. Een flink glas melk van 250ml of de minimale aanbeveling komt overeen met één van onderstaande zuivelequivalenten.

  • 2 potjes yoghurt van 125ml
  • 4 afgestreken eetlepels of 100g Plattekaas
  • 40g of een portie zachte kaas, type brie
  • 30g of een portie harde kaas, type Comté of Gouda

Meer over al het goede van melk lees je hier !

Heb jij of een naaste last van lactose?

En wil je toch zorgeloos blijven genieten van melk en zuivel, zonder toe te geven op smaak?

Ongemak door het eten van voornamelijk verse melkproducten komt door een gebrek een het enzym lactase dat de lactose afbreekt. Een kleine hoeveelheid lactose wordt meestal goed verteerd.

Maak kennis met ons uitgebreid gamma melkproducten, gegarandeerd zonder lactose, authentiek van smaak en 100% zorgvrij genieten!

Meer over lactosevrij genieten lees je hier !

Ontdek ook

[1] Hoge Gezondheidsraad. Voedingsaanbevelingen voor de Belgische volwassen bevolking met een focus op voedingsmiddelen – 2019. Brussel: HGR; 2019. Advies nr. 9284.