Want melk is gewoon heerlijk en alleen melk smaakt zoals melk. Melkproducten bevatten ook van nature tal van unieke nutriënten en worden daarom aanbevolen door de Hoge gezondheidsraad. Wie gevoelig is voor lactose hoeft geen alternatieven te zoeken, want een 100% zorgeloze keuze uit een uitgebreid assortiment van melkproducten vindt u bij Dilea, gewoon in het zuivelrek. Zo kunnen alle tafelgenoten genieten van al het goede van melk.

Melk, warm aanbevolen

Melk en melkproducten zijn een belangrijke bron van eiwit, calcium, vitamine B2 en vitamine B12 en kunnen bijdragen bij tot een volwaardige voeding die de gezondheid bevordert. Op basis van verschillende studies wordt voor melk en melkproducten een inname aanbevolen tussen 250 en 500 ml/d[1].

Tot melk en melkproducten behoren producten zonder toegevoegde suiker, zoals melk, gefermenteerde zuiveldrank (vb. natuuryoghurt), zuivelproducten met toevoegingen zoals gezoete yoghurt, roomijs en pudding. Verder behoren ook alle kazen tot deze familie, zo bijvoorbeeld: plattekaas, al dan niet met fruit, ricotta, zachte kaas, harde kaas, schimmelkaas en smeltkaas. Plantaardige drank en producten op basis van soja, rijst, amandelen, hazelnoten enz. behoren niet tot de melkproducten en werden in de studies niet in verband gebracht met de gezondheid[2].

Zuivel, van nature voedzaam een veelzijdig

Een portie zuivel zit vol nutriënten. Zo bevat een sneetje Gouda van 30g één derde van de dagelijkse calciumbehoefte en meer eiwitten dan 100g vlees. En de keuze is quasi onbeperkt, van verse melk en frisse yoghurt tot heerlijk roomijs en pittige kazen. Kant-en-klare bereidingen of natuurproducten, met Dilea is de keuze steeds 100% lactose-vrij en zorgeloos.

Een greep uit het gamma vindt u alvast hieronder. Het volledige assortiment met ingrediëntenlijst en voedingswaarden per product kunt u nakijken in de handige assortimentsbrochure die u download via de link onderaan. Dilea producten vindt u op het schap van melk en melkproducten.

Dilea lactosevrij melk en chocolademelkdrank. Een glaasje van 100ml levert 15% van de dagelijkse referentie inname (RI) van vitamines A, D en E

Dilea verse melkproducten zoals yoghurt, ricotta, mozarella, mascarpone en verse kaas bevatten al het goede van melk.

De belegen kazen van Dilea zoals brie, Gouda, emmental en de abdijkaas maken een mooie kaasplank. Maar ook voor de winterse raclette heeft Dilea gezorgd.

Voor de zoetekauwen maken de romige desserten van Dilea de keuze volledig, steeds lactosevrij en smaakvol voor 100% welzijn.


[1] Voedingsaanbevelingen voor de Belgische volwassen bevolking met een focus op voedingsmiddelen – 2019. Brussel: HGR; 2019. Advies nr. 9284. p.54

[2] GBD 2016. Risk Factors Collaborators. Global, regional, and national comparative risk assessment of 84 behavioral, environmental and occupational, and metabolic risks or clusters of risks, 1990–2016: a systematic analysis for the Global Burden of Disease Study 2016, Lancet 2017. 390: 1345–422.