Inspiratie voor feestelijke menu’s vind je in overvloed. Maar hoe maak je een lactosevrij Kerstmenu? Wil je dit jaar zonder zorgen genieten van echte huisgemaakte klassiekers? Maak niet langer twee schotels, met Dilea Zero Lactose geniet iedereen van het feestmenu en draag je zorg voor jouw welzijn. Inspireer je van onderstaande recepten, gegarandeerd 100% lactosevrij!

Bij de feestperiode horen overvolle tafels maar voor sommigen is het niet vanzelfsprekend om hiervan te genieten. Verteer je moeilijk of helemaal geen lactose? Door te zorgen voor een lactosevrije maaltijd kan je zorgeloos genieten, net zoals de rest van het gezelschap. Wij geven tips en recepten voor een gegarandeerd lactosevrij menu met echte klassiekers. Eentje waar iedereen van kan smullen, zo kan je dit jaar eenzelfde gerecht maken voor de hele tafel. 

Talrijke hapjes om mee te starten 

Bij een lactosevrij Kerstmenu horen ook talrijke hapjes, onmisbaar bij het aperitief. Verbaas je gasten met hapjes op basis van vis. Of serveer gerookte zalm op een krokant toastje, op basis van dit recept. Nog een klassieker met zalm? Deze verrines met zalm en tzatziki zijn lekker fris en eenvoudig klaar te maken alsook lactosevrij. 

Koude hapjes afwisselen met een warm soepje is een absolute aanrader, maak bijvoorbeeld deze romige soep van butternut met courgette. Serveer de soep in kleine glazen kommetjes, voeg verse basilicum toe en eventueel wat croutons. Zo zet je deze Kerst ook kleur en groenten op het menu maar zonder lactose. 

Altijd iets op tafel hebben is een must voor de hongerige gasten. Wij zijn fan van kleurrijke dips aangezien ze op voorhand klaargemaakt kunnen worden. Serveer ze met enkele stokjes rauwe groenten, crostinis, tortilla chips of krokante toastjes en de klus is geklaard. Recepten voor lactosevrije dips vind je hier: 

Toch liever nog wat extra warme hapjes? Inspireer je met deze krokante kaasstengels of brie uit de oven met chutney

Wist je dat lactose niet enkel in melkproducten terug te vinden is? In verschillende voedingsmiddelen zit lactose zonder dat je het weet. Laat je niet vangen door verborgen lactose! Hier moet je op letten in je feestmenu.

De klassiekers van een lactosevrij Kerstmenu 

Na het aperitief komt uiteraard het voorgerecht. Kies bijvoorbeeld voor een lekker maar licht voorgerecht op basis van asperges en zalm. Of verras je gasten met deze heerlijke fish pie met grijze garnalen of smeuïge kaaskroketten. Ben je op zoek naar een echte klassieker? Dan mag deze terrine met twee vissoorten niet ontbreken! Het is overheerlijk, lekker licht en volledig lactosevrij. Graag een vegetarisch alternatief? Verover je de harten van alle veggie-lovers

Liever vlees bij het voorgerecht? Probeer eens deze salade met Griekse balletjes en tzatziki. Zit je favoriete voorgerecht hier niet tussen? Misschien vind je het tussen onze andere recepten! Je vindt er nog tal van heerlijke filodeegrecepten alsook een lactosevrije waterzooi om van te smullen. 

Vergeet ook zeker geen brood en boter op tafel te zetten.

Ook het hoofdgerecht kan gegarandeerd lactosevrij gemaakt worden. In echte klassiekers van het Kerstmenu vind je namelijk diverse bronnen van lactose, denk bijvoorbeeld aan een aardappelgratin of pomme duchesse aardappelen en heerlijk gegratineerd witloof. Dankzij onze recepten moet je deze onmisbare gerechten niet meer schrappen van het menu. Dilea Zero Lactose biedt dan ook het voordeel niets te veranderen aan de bereiding van de gerechtennoch aan de heerlijke smaak. Gebruik je een eeuwenoud familierecept? Vervang de melkproducten door de producten van Dilea Zero Lactose en de klus is geklaard, of volg deze recepten: 

Geen lactosevrij kerstmenu zonder kaasplank! Het kaasassortiment van Dilea Zero Lactose laat je toe te genieten van elke hap. Ontdek onze kazen en zet brie, emmentaler en abdijkaas op het menu. 

Ontdek onze Kerstmenu

Om af te ronden: dessert en lactosevrij digestief  

Voor een geslaagd feest is een onvergetelijk nagerecht vanzelfsprekend. Maar de beste desserts bevatten heel wat lactosebronnen. Toch bestaat er de mogelijkheid om heerlijke nagerecht gegarandeerd 100% lactosevrije te maken. Eentje dat voor iedereen smaakt, als kers op de taart voor een fantastisch Kerstfeest. Inspireer je van deze lactosevrije recepten

De echte klassiekers: 

De culinaire uitblinkers: 

Ontdek onze Kerstmenu

Nog een laatste recept? Probeer zeker ook deze heerlijke Crema di limoncello! Om samen van te smullen na het feestmenu. 

Zet deze feesten jouw welzijn op de eerste plaats! Ontdek HIER hoe je dat doet.